ABSOLEM ProLab

wat doen we?

De engineering site van Absolem in Turnhout is de referentie wanneer het gaat om procesontwikkeling en machinebouw 

MAXIMALE TOEGEVOEGDE WAARDE

Wij zij er van overtuigd dat de ideale werkvolgorde start bij een weloverwogen productontwerp, dat vervolgens vertaald wordt in robuuste processen, om pas dan met tooling en machinebouw te starten. Op die manier lever je de grootste toegevoegde waarde op de uiteindelijke kost per geproduceerd product.
 
We vertrekken vanuit jouw probleemdefinitie, maar bekijken altijd het volledige plaatje. We nemen zowel het product, het proces als de machine mee in onze analyse. De uitkomst van deze probleemanalyse bepaalt vervolgens onze aanpak.

Zo zoeken wij de meest efficiënte, effectieve en economische oplossing voor jouw probleem of uitdaging in productie of productontwikkeling.
 
Per project maken we samen met jou de business case, zodat jullie alle info hebben om de investeringsbeslissing te nemen. We kijken dus niet alleen naar de technische uitdaging, maar houden ook rekening met de economische en logistieke aspecten.
 
De jarenlange en brede proceservaring van onze experten maakt van Absolem dé partner om voor jou de juiste oplossing te zoeken. Ook wanneer lasertechnologie niet de juiste technologie blijkt voor het probleem.


EXPERTEN IN LASERTECHNOLOGIE

Uniek bij Absolem is onze ervaring met lasertechnologie. Ons laserlabo is het grootste van Europa in een niet-academische omgeving en onze mensen zijn gepokt en gemazeld in de toepassingen van lasertechnologie voor machinebouw.

We zijn geroutineerd in het gebruikelijke lasersnijden, laserlassen en lasermarkeren, maar we doen veel meer dan dat. Onze passie is om lasertechnologie in te schakelen in minder voor de hand liggende productieprocessen.
 
Heb je al gedacht aan: laserboren – laserverwarmen - laserharden – laserableren – laserfrezen – laserknippen – laserafronden – lasercleaven - laser kiss cutting – lasersealen - laseroxideren - ... ?
 
Wij wél. En deze veelzijdigheid maakt van Absolem jouw ideale partner voor procesontwikkeling, sample productie en machinebouw.
Zeker als het gaat over grote productieaantallen, moeilijke materialen en hoge nauwkeurigheden.

 

Wat is jouw uitdaging?

Onze verschillende diensten.

 

Onze Absolem diensten

WAT IS JOUW UITDAGING?

Ons vertrekpunt is jouw uitdaging in productontwikkeling of productie.
 
In eerste instantie nemen we afstand van het gedefinieerde probleem. We nemen alle aspecten mee in onze analyse: product, proces en machine. De uitkomst van deze probleemanalyse bepaalt onze aanpak.

Onze aanpak is op maat, maar is steeds opgebouwd rond het Absolem ProLab stappenplan:

1.   Concept voorstellen
2.   Concepten aftoetsen
3.   DOE (proces onderzoek)
4.   Variatie onderzoek
5.   Sample productie
6.   Functionele specificaties machine
7.   (Helpen) bouwen machine
8.   Proces op machine zetten
9.   Machine in productie 

​​​​​​

 
In hoofdzaak kan je bij ons terecht voor volgende diensten:
 

 • PROCESONTWIKKELING we definiëren verschillende procesconcepten en testen één of meerdere van deze concepten in ons labo. We doen met andere woorden de nodige feasibility tests. Vervolgens verfijnen en verbeteren we de gekozen processen. We werken voor jouw een volledig robust en stabiel productieproces uit. 
 • (SAMPLE) PRODUCTIE – Wij hebben in ons labo de mogelijkheid om voor u te produceren, voor om het even welke reden. Zowel tijdens de procesontwikkeling als in de eerste fase van de productlancering: u vraagt, wij draaien! Ook voor complexe ‘laserjobs’ kan je bij ons terecht.
 • MACHINEBOUW – We bouwen een unieke en op maat gemaakte machine, gebaseerd op en in functie van het proces dat we hebben ontwikkeld. We begeleiden met andere woorden jouw traject richting (massa)fabricage en helpen je groeien door efficiënt te mechaniseren. We adviseren je bij het design en de optimalisering van de juiste machines met de juiste specificaties. We analyseren jouw producten, processen en productie. We bouwen alle soorten machines: van een labo-opstelling, tot een semi-geautomatiseerde machine maar ook volledig geautomatiseerde machines.

Afhankelijk van jouw traject en de noden van jouw bedrijf, bieden we verder ook onderstaande diensten aan:

 • PRODUCTONTWIKKELING – Wij ontwerpen, ontwikkelen en perfectioneren uw product, component of prototype. We hebben extra aandacht voor haalbaarheid, maakbaarheid, betaalbaarheid en schaalbaarheid.
 • ONDERZOEKSPROJECTEN – Wil je leren, innoveren, procedures en processen optimaliseren?
  Wij faciliteren onderzoeksprojecten over producten, processen en productieapparatuur voor bedrijven en kennisinstellingen. We bundelen graag onze praktische ervaring met lasers, prototyping-technologie, materialen en machines met de academische theorie. 
 • INSPIRATIESESSIES ROND LASERTECHNOLOGIE – Omdat lasertechnologie nog niet ingebakken is als productiemethodolgie en de toepassingen vaak onbekend zijn, geven wij gratis een inspiratiesessie in jouw bedrijf.

 

Benieuwd welke lasers en andere apparatuur we hebben in ons ProLab?

ga door.

 

laser- & meetapparatuur

Absolem werkt en onderzoekt in een professionele labo-omgeving.

De basis van ons indrukwekkende apparatuurpark werd door de jaren opgebouwd. Daarom kunnen we gerust stellen dat we  vandaag bijna elke laserbron in huis die nuttig is om jou te helpen:

 • Trumpf Trupulse lasers: TruPulse21, TruPulse62, Trupulse124 met 1x100%, 2x50% en 3x33% uitgangen
 • Rofin CO2 lasers: SCx30 en SCx60
 • Universal CO2 laser: ULR-60
 • 2 Lasermarkeersystemen: Trumpf Vectormark VMC5 20W, Rofin Powerline E 20W
 • Diodelasers: Rofin Dilas 30W en Laserline 500W mixed golflengte
 • Weerstandslassysteem McGregor DC2003
 • Tiglassysteem
 • Meetapparatuur

Onze expertise in lasertechnologie is uniek, maar daarnaast hebben we toegang tot een ruim assortiment meetapparatuur. Het is immers essentieel om de resultaten van onderzoek, snel en accuraat te kunnen opvolgen en meten om op tijd te kunnen bijsturen.
 
Inderdaad, dat maakt ons de meest geschikte partner voor jouw product- en procesontwikkeling. 

ABSOLEM TEST- EN MEETAPPARATUUR

 • Mechanical testing: Bump - Drop - Vibration - Tensile and compression - Torsion
 • Visual Inspection: SEM - X-ray - IR - High Speed Video
 • Dimensional Inspecion: 3D CNC touch probe - CNC Vision
 • Endurance Testing: Thermal - Electrical

Benieuwd welke bedrijven onze diensten al hebben ingeschakeld? 

ga door.

 

klanten

Absolem is thuis in de maakindustrie.
En dat over grenzen van sectoren en specialisaties heen.

DEZE BEDRIJVEN DEDEN AL EEN BEROEP OP ONZE EXPERTISE


Ontdek onze cases

ga door.

 

cases

We want to make … a difference.

WE MADE IT

Absolem heeft meer dan 20 jaar ervaring in machinebouw, in uiteenlopende industrieën, al dan niet gecombineerd met lasertechnologie. We hebben dus heel wat bagage!
 
En ook al zijn nieuwe realisaties een spin-off van een eerdere ontwikkeling, de ontwikkeling is steeds vernieuwend al ware het door de totaal andere omgeving.
We begrijpen wat laserenergie kan doen met diverse materialen. Een goed gekozen combinatie van golflengte, puls-duur, amplitude en spotgrootte kan veel of weinig materiaal doen opwarmen, smelten of verdampen. Bovendien weten we hoe we deze laserbronnen en toebehoren moeten integreren in stand-alone productiemachines of snellopende productielijnen.

Vaak terugkerende projecten:

 • Lasverbindingen tussen refractory metals
 • Koper - Aluminium lasverbinding voor battery packs en andere toepassingen
 • Aluminium – Aluminium lasverbinding
 • Micro drilling in metaal, kunststof en glas (gaatjes tot 10µ)
 • Kunststof lasverbindingen in Micro Fluidics cartridges
 • Laserharden van messen, tandwielen
 • Metaal kunststof verbindingen

 

Make it @ Absolem

Welkom,
Bedankt om de tijd te nemen om ons te leren kennen.

Een carrière in de engineering site van Absolem in Turnhout

Laat ons het nu over jou hebben. Waarin wil jij het maken?
Ja, we zijn nieuwsgierig. Net die nieuwsgierigheid is onze kracht. Die van jou ook?

Is laserlassen, additive manufacturing of project engineering jouw passie? Heb je goesting om dingen te maken, heb je zin voor perfectie en streef je naar kwaliteit? Zorgt jouw aanpak voor doorbraken en oplossingen? Houdt een continue zoektocht naar beter, sneller, efficiënter het voor jou ook spannend en plezant? Heb je zin om het te maken bij een technerdy start-up?

Interesse? Neem dan snel contact met ons op.
 

Een stage bij Absolem

We bieden jaarlijks twee stageplaatsen aan.
Ben je geïnteresseerd voor volgend jaar? Neem zeker even contact met ons op.


Vacature stage

Ben jij de persoon die ons nieuwste prototype tot leven gaat wekken?

Een stage bij Absolem is echt wel uniek. In ons eigen professioneel Fab Lab krijg je de kans om echt aan de slag te gaan. We werken dagdagelijks aan systemen om grensverleggende processen naar de industrie te brengen. Herken jij je in de onderstaande omschrijving en droom je ervan om je uit te leven in onze laser speeltuin? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

We zijn steeds op zoek naar een gedreven Master Elektronica of Automatisering die aangetrokken is tot het onderwerp van onze stage: Concept, uitwerking én realisatie van een aansturing voor laser gebaseerde machines.

Laser is een mature maaktechnologie, maar voor bepaalde marktsegmenten zijn de huidige machines minder geschikt. Voor dit segment willen wij –  samen met jou – een specifieke machine ontwerpen.

Welke fases zal je doorlopen?

 
 • Opstellen van gebruikersspecificatie (operator interface en hardware sturing).
 • Conceptcreatie in samenwerking met de systeemarchitect van Absolem.
 • Uitwerken van het gekozen concept.
 • Componentkeuze en detaillering van de onderdelen.
 • Uitwerken van de gebruikersinterface.
 • Uitwerken van de verschillende gebruiksmodi.
 • Programmeren van de sturing.
 • Testen van de verschillende modules.
 • Implementeren van de sturing in een werkende opstelling.
 

Welke kennis/ interesse is vereist?

 • Arduino
 • Labview
 • Mechatronica
 • G-code
 • Apps
 • Aansturen van motoren
 • PWM
 • PID regelingen
 • Veiligheidscircuits

Bijkomende informatie

Het ontwerp van de machine zal gebeuren in nauw overleg met de toeleveranciers. Hiervoor zal je mogelijk enkele keren op verplaatsing moeten gaan voor technische besprekingen.

Interesse? Neem dan snel contact met ons op.

Kiezen voor een job die het verschil maakt?

ontdek hoe.

 

Ons verhaal

Absolem wil de maakindustrie in België weer op de kaart zetten.

ONZE ACHTERGROND

Absolem is gevestigd op de OMC-site (Open Manufacturing Campus) in Turnhout. Het is een doorstart van de Laserlabs van Philips Lighting in Turnhout. De Philipssite in Turnhout had een eigen bedrijfsmechanisatie-afdeling voor innovatie en proceskritische massafabricagemachines. Deze expertise werd vermarkt naar externe bedrijven sinds 2008. De ongeëvenaarde knowhow op het vlak van lasertoepassingen was de onderscheidende factor. Vandaag stelt Absolem deze expertise ten dienste van iedereen.

ONZE ‘FAMILIE’

Absolem wil dé engineering groep zijn die maakbedrijven in België bijstaat in hun continue zoektocht naar efficiënter en beter produceren. Absolem zet meer dan 50 gespecialiseerde ingenieurs in op projectbasis, met een focus op machinebouw, productontwikkeling en project engineering. Vandaar dat Absolem de ervaring en competenties in huis heeft om van een wit blad een productielijn op te bouwen en te laten draaien als een Zwitsers horloge. De engineeringssite van Absolem in Turnhout kan een beroep doen op deze competenties voor zijn projecten en zo duurzaam opstarten en groeien.

Onze naam

De naam ABSOLEM is gebaseerd op een personage uit het verhaal Alice in Wonderland. De rups Absolem is de wijze beheerder van het oraculum, een dynamische kaart die de belangrijkste momenten toont in verleden, heden en toekomst. Hij leert, stimuleert en daagt Alice uit om haar eigen sterktes te zoeken, te zien en te (h)erkennen. Absolem helpt haar zo om het beste uit zichzelf te halen, om obstakels te overwinnen en een beter Wonderland te creëren. Op het einde van het verhaal transformeert Absolem van rups naar vlinder.

Dit personage inspireert ons. Want wij willen ook uw referentie zijn voor verandering. We willen dat uw idee zich ontpopt tot duizenden exemplaren van een topproduct. Dat uw productie obstakels overwint. En dat onze regio zich weer ontwikkelt tot een plek waar mensen het verschil ‘maken’.

Let’s make … a change.

Benieuwd naar de mensen achter het verhaal?

meet our team.

 

We want to make...
a difference

Absolem geeft jouw bedrijf een boost.

WAT ONS STERK MAAKT:

 • De combinatie van machinebouw, procesontwikkeling en lasertechnologie.
 • Snelheid in Design of Experiments (DoE)
 • Laserexpertise
 • Customer Intimacy: rechtstreeks contact met de experten
 • Het netwerk en de expertise van Absolem en OMC
 • Onze pragmatische aanpak: tastbare oplossingen en niet alleen rapportering
 • Entrepreunerial mindset: wij zijn ondernemend – net als u
 • Business Case Thinking: we zoeken niet alleen een technische oplossing, maar kijken ook naar het economische vraagstuk
 • Een gestructureerde aanpak via ons 9-stappenplan
 • Ons geheim ingrediënt: de Goesting om oplossingen te vinden
"Ik heb het nog nooit gedaan,
dus ik denk dat ik het wel kan"

Dit citaat van Pippi Langkous, dat zijn wij ten voeten uit. Want we weten niet altijd waar we aan beginnen. Maar net daardoor geraken we waar we moeten zijn. Die – niet altijd even orthodoxe – aanpak zorgt voor doorbraken en oplossingen. Die continue zoektocht naar beter, sneller, efficiënter houdt het voor ons spannend en plezant. En ja, sommige klanten verklaren ons gek als ze onze experimenten en opstellingen zien. Tot we hen het resultaat voorstellen.

WE BELIEVE IN RESHORING

In België zit iets in de grond en in ons DNA. Het is de drang om dingen te maken, de zin voor perfectie, het streven naar kwaliteit. Dat maakt volgens Absolem dat men hier wél aan manufacturing kan doen. Mét een Total Cost of Ownership die interessanter is dan bij offshoring. Met aandacht voor werkgelegenheid, duurzaamheid en kwaliteit. Laat ons ideeën van bij ons … maken bij ons. Laten we samen werk maken van een Industrie 4.0. Serieus ambitieus, maar beter voor iedereen. Let’s make it work!

 

Meet our team

Wij zijn Absolem

MAAK KENNIS MET MAKERS

Jurgen, Dirk en Peter zijn gepassioneerde technerds. Zij leerden de ins en outs van industriële processen en manufacturing onder de vleugels van Philips. Vandaag stellen zij hun knowhow – samen met Absolem – ten dienste van bedrijven in België en Zuid-Nederland.

THE MAKERS

 

JURGEN ADRIAENSEN

Process Architect | Laser Applications

jurgenadriaensen@absolem.be

Jurgen was zo’n jongen die elke televisie en bureaulamp in huis uit elkaar haalde. Hij moest en zou weten hoe men zoiets maakte. Vandaag… heeft hij die leergierigheid nog altijd. Alleen kan hij nu terugvallen op heel wat kennis, een massa praktijkervaring en een uitgebreid netwerk. Leg hem uw probleem voor en Jurgens brein en handen schieten in gang. Hij geniet ervan om ideeën te onderbouwen met tastbare samples. Hij geeft graag vorm aan werkbare machine-oplossingen en speelt nieuwsgierig verschillende scenario’s af – in zijn hoofd en op onze proefopstellingen. Jurgen beperkt zich daarbij niet tot uw probleem in zijn engste vorm, maar adviseert u graag over uw volledige maak-proces.

 

DIRK GOVERS

Systems Architect | Laser Applications

dirkgovers@absolem.be

Dirk kijkt vooruit. Altijd. Bij elk probleem. Voor deze systeemarchitect is het eerste idee zelden het beste. Dirk houdt ervan om voor elke uitdaging dé perfecte oplossing te vinden. Niet enkel voor nu maar ook voor ‘years to come’. Je vindt hem geregeld in het labo om concepten te testen, metingen uit te voeren en voeling te krijgen met het proces. Vanuit zijn zeer brede ervaring in machinebouw, Additive Manufacturing en lasertoepassingen (van buisvormige zonnepanelen over keramische buisjes tot CO2 lasers voor extreme UV-generatie) ziet Dirk risico’s en problemen van ver afkomen. Zijn de krijtlijnen van de oplossing uitgezet? Dan zet hij als projectleider een volledig team aan het werk. Hij behoudt het overzicht over het project en zoomt in op de details waar nodig.

 

PETER GEUDENS

Maker Consultant

petergeudens@absolem.be

Peter is ‘the man with the golden hands’. Draaien, frezen, erosievonken, slijpen, cnc-bewerken, laserlassen, monteren, programmeren: Peter kan het of wil het kunnen. Een half woord, een kleine schets of even je probleem uitbeelden en deze duivel-doet-al is vertrokken. Een probleem met tooling of met de onderdelen van uw prototype? Reken op Peter. Verspanings- en vormgevingstechnieken zijn – net als laserlassen, -snijden en –markeren – helemaal zijn ding. Een aantal bewegingen nodig in een tooling? Onze Peter steekt wel even een sturing in elkaar. Snel, met de glimlach en vaak nog met een extra kers op de taart.

THE FOUNDERS

 

ANK DE WILDE

Founder & CEO

ankdewilde@absolem.be

 

 

BRUNO DEJAEGHERE

Founder & CEO

brunodejaeghere@absolem.be

 

 

PIETER BRABANTS

Co-Founder & Business development manager

pieterbrabants@absolem.be

 

THE FIXERS

 

NATASJA JACOBS

Executive Assistant

natasjajacobs@absolem.be

 

 

ILSE DE VOS

HR & Marketing Officer

ilsedevos@absolem.be

 

Een gesprek?

bel ons.

 

contact us

Altijd welkom!

Geïnteresseerd of nieuwsgierig? Wij maken graag tijd voor een persoonlijk ontvangst en vrijblijvende rondleiding.

U vindt ons op OMC, de OPEN MANUFACTURING CAMPUS, in Turnhout. Een plek met de ambitie om Vlaanderens meest productieve km² te worden.

Absolem ProLab
Slachthuisstraat 120 bus 1
2300 Turnhout
+32 474 97 18 00
prolab@absolem.be
BE 0652 996 971

Wij helpen u graag verder

ga door.

 

MVO - The Butterfly Effect

Duurzaam ondernemen zit in ons DNA en stroomt door de aderen
van ons HR-beleid.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor ons meer dan het steunen van goede doelen en het stimuleren van milieubewustzijn. We willen een vlindereffect teweegbrengen. We willen mee de eerste zaadjes planten voor een veranderende wereld. Andere bedrijven en mensen inspireren en het verschil maken, op onze manier.

Daarom zijn we gestart met...
 

ABSOLUUT ABSOLEM

Met Absoluut Absolem geven we tijd aan de maatschappij. Hoe doe je zo iets?
 
Onze consultants werken op projectbasis, waardoor er soms tijd vrij komt tussen twee projecten. Wij bedachten een unieke manier om deze tijd in te vullen.
 
Elke medewerker krijgt de kans om aan de slag te gaan bij een non-profitorganisatie. Door vrijwilligerswerk te doen, dragen ze niet enkel een steentje bij aan de maatschappij, ze bewijzen zichzelf er ook een hele dienst mee. Het vrijwilligerswerk en de organisatie worden niet zomaar willekeurig gekozen, het is steeds gebasseerd op een talentscan, uitgevoerd bij de medewerker in kwestie. Dit zorgt ervoor dat het werk strookt met zijn of haar unieke en misschien onontdekte talenten, die dan verder ontwikkeld worden tijdens het vrijwilligerswerk.
Een echte win-win situatie.

In 2016 gaven we 432 uur aan de samenleving, dit staat voor Absolem ongeveer gelijk aan zo'n 25 000 euro. In 2017 hebben we deze trend verder gezet!

Benieuwd waar onze medewerkers hun steentje al hebben bijgedragen? En wat ze er van vonden? Houd onze website en Facebook in de gaten, binnenkort publiceren we enkele getuigenissen.

We have only just started...

MVO is een proces en geen eindbestemming. We blijven voortdurend streven naar het verbeteren van onze ecologische, financieel-economische en sociaal-maatschappelijke prestaties. Onze uitdagingen veranderen immers voortdurend in de tijd en met elke strategische beslissing.

Hoe vullen we ons MVO-beleid nog in?

 

WE DRAGEN ZORG VOOR ONZE PLANEET.

Dat zit er nu eenmaal ingebakken. Zo zullen milieuvriendelijke bedrijfswagens of bedrijfsfietsen voor ons onontbeerlijk zijn in de toekomst.
 

 • Door het soort werk dat we doen, kunnen we ook andere bedrijven energie laten besparen. Zo betekent het toepassen van lasertechnologie vaak een besparing op de Total Cost of Ownership, omdat het gebruik van lasers veelal energiezuiniger is dan andere technologieën. Een voorbeeld hiervan is de brandertechnologie bij Philips. Ook de levensduur van lasers in productie ligt zeer hoog, wat (energie)besparend is. Tenslotte is lasertechnologie een belangrijke enabler voor groene technologieën, denk aan zonnepanelen en batterijen voor elektrische opslag.

 

 • Op het hoofdkantoor in Mechelen dragen we ook ons steentje bij. Zo gebruiken we voor schoonmaak en toiletten ecologische producten en regenwater. We hebben LED verlichting, besteden aandacht aan ergonomie en werken zo papierloos mogelijk.

 

 • We zijn ook trotse partner van het energie- en klimaatbeleid Kempen 2020Lees hier meer.


 

ABSOLEM WIL OP EEN DUURZAME MANIER GROEIEN.

 • Ons HR-beleid is duurzaam.

Bij Absolem kiezen we resoluut voor een mensgerichte aanpak. Lees hier meer.
Ook ons rekruteringsbeleid is duurzaam. Waarom? We hire for attitude. Dat wil zeggen dat we enkel de kandidaten aannemen waarvan we voelen dat ze bij Absolem passen. We go for the long run en we rekruteren nooit in functie van projecten. Ten slotte investeren we net dat tikkeltje meer in competence management, opleiding en coaching.
Zó bouw je duurzame relaties!

Tine
"Bij Absolem is er aandacht voor elk individidu. Dat voel je vanaf de eerste ontmoeting. Ank en Bruno luisteren écht en geloven erin dat mensen de drijvende kracht zijn in elke organisatie.
 • Onze klantrelaties zijn duurzaam.

We willen onze klanten echt leren kennen, zowel hun technische noden als bedrijfscultuur.
Heel vaak zijn onze klanten na een eerste samenwerking opnieuw geïnteresseerd. Dan kunnen ze beroep doen op dezelfde consultant. Dit zorgt voor duurzame, lange termijnrelaties.
 

Benieuwd wat onze activiteiten inhouden?

Ga door.

 

Een gedreven Mechanical Designer

The job

Doen wat je graag doet. Dat maakt gelukkig.

Ben jij iemand die houdt van variatie en uitdagingen? Bij Absolem zal je ingezet worden op diverse projecten waar je verantwoordelijk bent voor het ontwerp van innovatieve en hoogtechnologische producten en machines. Naargelang de grootte en complexiteit van het project, krijg je de uitdaging om de volledige ontwikkeling van concept tot oplevering van de machine geheel zelfstandig uit te werken. Hierbij hoort niet alleen het design, maar ook het detailleren en up-to-date houden van de technische documentatie van je projecten. Daarnaast ben jij de contactpersoon voor zowel klanten als leveranciers voor de toegewezen projecten bij onze klant. De rapportage gebeurt rechtstreeks aan de Projectmanager en/of Projectleider.

Waarom jij?

Mensen maken het verschil. Dat is een feit.

Om de verdere groei van ons engineeringteam te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een ervaren, gepassioneerde Mechanical Designer. Kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid zijn de kernwaarden die je elke dag met onze klanten wil delen.

Is dit jouw profiel?

De grootste kennis is zelfkennis.

 • Masterdiploma Elektromechanica of gelijkwaardig door ervaring.
 • Een aangeboren nieuwsgierigheid voor machinbouw/ontwerp.
 • Minstens 5 jaar relevante werkervaring als ontwerper in machinebouw/productontwikkeling.
 • Goede kennis en ervaring van één/meerdere CAD-pakketten: Creo, NX, SolidWorks, Inventor,…
 • Vertrouwd met de geldende normen en machinerichtlijn (CE).
 • Zelfstandig en zin voor verantwoordelijkheid
 • Nauwkeurig in de uitvoering van je werkzaamheden.
 • Communicatief vlot in de omgang en enige ervaring met het aansturen van mensen.
 • Consulting skills
 • Flexibel en positief ingesteld.


Wat bieden wij jou?

Bij Absolem kan je jezelf zijn.

Groei en zelfontwikkeling

Het ingenieurschap en het ontwerpen vergt vakmanschap dat met de jaren groeit. Niet alleen dat telt! Jouw persoonlijke groei en ontwikkeling die tijdens de jaren evolueert is ook belangrijk. Daarom bieden wij je graag een creatieve en stimulerende werkomgeving met afwisselende projecten waarin je jouw expertise verder kan ontwikkelen. Wij willen ons dan ook graag persoonlijk engageren om jou hierin ondersteuning te bieden met persoonlijke begeleiding en coaching, de mogelijkheid om opleidingen te volgen en kennis uit te wisselen met collega’s met jarenlange ervaring. 

Financieel 

Daarnaast besteden we ook aandacht aan duurzaamheid, door het werk op termijn aangenaam en interessant te houden. Ook naar verloning toe.  Bij jou in de buurt werken zal ook zorgen voor een balans tussen werk en privé. Wat betekent dit concreet:

 • Volledige hospitalisatieverzekering met tandzorg en ambulante kosten.
 • Groepsverzekering volledig door Absolem gedekt.
 • Mogelijkheid tot bedrijfswagen.
 • Persoonlijk opleidingsplan zowel op technisch vlak als rond zelfontwikkeling.


Wie zijn wij?

Absolem leeft van de passie voor techniek en innovatie, met een historiek van 45 jaar in de wereld van de engineering. Daar voegen we een frisse en duurzame visie aan toe voor de ontwikkeling van onze engineers en onze omgeving. Dit maakt van Absolem een toekomstgericht bedrijf met veel ervaring en tegelijk een organisatie met een jonge dynamische spirit, die uitgaat van de essentie voor mens en techniek.


Ben jij de juiste persoon op deze plaats?

Wacht dan niet langer. We kijken er naar uit om je te leren kennen.
Talent@absolem.be – met vermelding: Mechanical Designer
Nog vragen? Ilse staat je graag te woord.  – 015/29 42 49

 

Solliciteer nu

Bij Absolem zijn we altijd op zoek. 

Is machinebouw, productontwikkeling of project engineering jouw passie? Ben je een ingenieur en hou je van afwisseling? Aarzel dan niet om ons te contacteren via talent@absolem.be, we kijken er naar uit om je te leren kennen.

Meer informatie over werken bij Absolem.

ga door.

 

Een gepassioneerde Junior Mechanical Designer

The job

Doen wat je graag doet. Dat maakt gelukkig.

Vanuit je passie en drive voor Mechanical Design zal je bij onze klanten meewerken aan projecten binnen machinebouw of productontwikkeling. Afhankelijk van je kennis en ervaring neem je het ontwerpen, construeren, uitwerken, detailleren en het maken van samenstellingen voor je rekening. Je bent geboeid door ontwerpen en werkt graag oplossingsgericht met oog voor detail. Heb je voor jezelf al een carrièregroei uitgestippeld als constructeur, hoofdconstructeur, systeemarchitect, …. Dan staan wij je heel graag bij in het leerproces. Iedereen volgt zijn eigen ritme. 

Waarom jij?

Mensen maken het verschil. Dat is een feit.

Om de groei van ons engineeringteam te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een gepassioneerde Junior Mechanical Designer. Kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid zijn de kernwaarden die je elke dag met onze klanten wil delen. 

Is dit jouw profiel?

De grootste kennis is zelfkennis.

 • Masterdiploma Elektromechanica. 

 • Een aangeboren nieuwsgierigheid voor machinebouw/ontwerp.   

 • Goede kennis en ervaring van één/meerdere CAD-pakketten: Creo, NX, SolidWorks, Inventor…. 

 • Vertrouwd met de geldende normen en machinerichtlijn (CE). 

 • Teamplayer. 

 • Nauwkeurig in de uitvoering van je werkzaamheden. 

 • Communicatief vlot in de omgang. 

 • Consulting skills. 

 • Flexibel en positief ingesteld. 


Wat bieden wij jou?

Bij Absolem kan je jezelf zijn.

Groei en zelfontwikkeling

Het ingenieurschap en het ontwerpen vergt vakmanschap dat met de jaren groeit. Niet alleen dat telt! Jouw persoonlijke groei en ontwikkeling die tijdens de jaren evolueert is ook belangrijk. Daarom bieden wij je graag een creatieve en stimulerende werkomgeving met afwisselende projecten waarin je jouw expertise verder kan ontwikkelen. Wij willen ons dan ook graag persoonlijk engageren om jou hierin ondersteuning te bieden met persoonlijke begeleiding en coaching, de mogelijkheid om opleidingen te volgen en kennis uit te wisselen met collega’s met jarenlange ervaring. 

Financieel 

Daarnaast besteden we ook aandacht aan duurzaamheid, door het werk op termijn aangenaam en interessant te houden. Ook naar verloning toe.  Bij jou in de buurt werken zal ook zorgen voor een balans tussen werk en privé. Wat betekent dit concreet:

 • Volledige hospitalisatieverzekering met tandzorg en ambulante kosten.
 • Groepsverzekering volledig door Absolem gedekt.
 • Mogelijkheid tot bedrijfswagen.
 • Persoonlijk opleidingsplan zowel op technisch vlak als rond zelfontwikkeling.


Wie zijn wij?

Absolem leeft van de passie voor techniek en innovatie, met een historiek van 45 jaar in de wereld van de engineering. Daar voegen we een frisse en duurzame visie aan toe voor de ontwikkeling van onze engineers en onze omgeving. Dit maakt van Absolem een toekomstgericht bedrijf met veel ervaring en tegelijk een organisatie met een jonge dynamische spirit, die uitgaat van de essentie voor mens en techniek.


Ben jij de juiste persoon op deze plaats?

Wacht dan niet langer. We kijken er naar uit om je te leren kennen.
Talent@absolem.be – met vermelding: Junior Mechanical Designer
Nog vragen? Ilse staat je graag te woord.  – 015/29 42 49

 

Electrical Design Engineer

The job

Doen wat je graag doet. Dat maakt gelukkig.

Ben jij iemand die houdt van variatie en uitdagingen? Bij Absolem zal je ingezet worden op diverse projecten waar je als Electrical Design Engineer een belangrijke schakel zal zijn binnen het team. Je zal dagelijks je passie en kennis voor het lezen en ontwerpen van elektrische schema’s, installaties en schakelborden kunnen inzetten. Samen met de projectleiders, klanten, partners,…overleg je over de specificaties en het ontwerp. Daarnaast zoek je de beste technische en budgettaire oplossingen voor je project uit en maak je een selectie van de instrumenten om je concept uit te werken. Het bijhouden van duidelijke documentatie is ook een belangrijke schakel in het hele proces. Last but not least… Wat geeft er meer voldoening en energie dan het tijdig afleveren van betrouwbare geteste systemen met de vooropgestelde kwaliteit!

Waarom jij?

Mensen maken het verschil. Dat is een feit.

Om de verdere groei van ons engineeringteam te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een ervaren, getalenteerde Electrical Design Engineer. Kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid zijn de kernwaarden die je elke dag met onze klanten wil delen.

Is dit jouw profiel?

De grootste kennis is zelfkennis.

 • Je denkt en werkt op Master-niveau ofwel via je opleiding ofwel via je werkervaring.
 • Je hebt kennis van elektrische netten, fieldcomponenten, schakelmaterialen, kabelberekening en normering.
 • Je kan terugvallen op enkele relevante projectervaringen als Electrical Design Engineer.
 • Goede kennis en ervaring in E-plan/Autocad.
 • Zelfstandig en zin voor verantwoordelijkheid.
 • Nauwkeurig in de uitvoering van je werkzaamheden.
 • Communicatief vlot in de omgang en graag samenwerken.
 • Consulting skills.
 • Flexibel en positief ingesteld.


Wat bieden wij jou?

Bij Absolem kan je jezelf zijn.

Groei en zelfontwikkeling

Het ingenieurschap en het ontwerpen vergt vakmanschap dat met de jaren groeit. Niet alleen dat telt! Jouw persoonlijke groei en ontwikkeling die tijdens de jaren evolueert is ook belangrijk. Daarom bieden wij je graag een creatieve en stimulerende werkomgeving met afwisselende projecten waarin je jouw expertise verder kan ontwikkelen. Wij willen ons dan ook graag persoonlijk engageren om jou hierin ondersteuning te bieden met persoonlijke begeleiding en coaching, de mogelijkheid om opleidingen te volgen op maat en kennis uit te wisselen met collega’s met jarenlange ervaring.

Financieel 

Daarnaast besteden we ook aandacht aan duurzaamheid, door het werk op termijn aangenaam en interessant te houden. Ook naar verloning toe.  Bij jou in de buurt werken zal ook zorgen voor een balans tussen werk en privé. Wat betekent dit concreet:

 • Een marktconform brutosalaris aangevuld met netto-vergoedingen.
 • Volledige hospitalisatieverzekering met tandzorg en ambulante kosten.
 • Groepsverzekering volledig door Absolem gedekt.
 • Mogelijkheid tot bedrijfswagen.
 • Persoonlijk opleidingsplan zowel op technisch vlak als rond zelfontwikkeling.


Wie zijn wij?

Absolem leeft van de passie voor techniek en innovatie, met een historiek van 45 jaar in de wereld van de engineering. Daar voegen we een frisse en duurzame visie aan toe voor de ontwikkeling van onze engineers en onze omgeving. Dit maakt van Absolem een toekomstgericht bedrijf met veel ervaring en tegelijk een organisatie met een jonge dynamische spirit, die uitgaat van de essentie voor mens en techniek.

Ben jij de juiste persoon op deze plaats?

Wacht dan niet langer. We kijken er naar uit om je te leren kennen.
Talent@absolem.be – met vermelding: Electrical Design Engineer
Nog vragen? Ilse staat je graag te woord.  – 015/29 42 49

 

Automatisatie Ingenieur

The job

Doen wat je graag doet. Dat maakt gelukkig.

Ben jij iemand die houdt van variatie en uitdagingen? Bij Absolem zal je ingezet worden op diverse projecten waar je je talent voor automatisatie volledig kan benutten. Door het gebruik van PLC’s zal je instaan voor de automatisatie van onder andere productieprocessen en prototypemachines. Het functioneel en technisch analyseren, programmeren, inbedrijfstellen, documenteren en ondersteunen van dergelijke toepassingen geven je voldoening en energie. Daarnaast onderhoud je het nodige contact met klanten en geef je ondersteuning waar nodig. Met jouw expertise en talent iets in beweging kunnen zetten… Dat geeft je een kick!

Waarom jij?

Mensen maken het verschil. Dat is een feit.

Om de verdere groei van ons engineeringteam te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een ervaren, gedreven Automatisatie Ingenieur. Kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid zijn de kernwaarden die je elke dag met onze klanten wil delen.

Is dit jouw profiel?

De grootste kennis is zelfkennis.

 • Je denkt en werkt op Master-niveau ofwel via je opleiding ofwel via je werkervaring.
 • Je kan terugvallen op enkele relevante projectervaringen als Automatisatie Ingenieur.
 • Goede kennis van PLC programma’s (Siemens S5 of S7, Bachman, Beckhoff)
 • Je streeft steeds naar verbeteringen, hebt een passie voor automatisatie en durft problemen aan te pakken.
 • Communicatief vlot in de omgang en graag samenwerken.
 • Consulting skills.
 • Flexibel en positief ingesteld.


Wat bieden wij jou?

Bij Absolem kan je jezelf zijn.

Groei en zelfontwikkeling

Het ingenieurschap en het ontwerpen vergt vakmanschap dat met de jaren groeit. Niet alleen dat telt! Jouw persoonlijke groei en ontwikkeling die tijdens de jaren evolueert is ook belangrijk. Daarom bieden wij je graag een creatieve en stimulerende werkomgeving met afwisselende projecten waarin je jouw expertise verder kan ontwikkelen. Wij willen ons dan ook graag persoonlijk engageren om jou hierin ondersteuning te bieden met persoonlijke begeleiding en coaching, de mogelijkheid om opleidingen te volgen op maat en kennis uit te wisselen met collega’s met jarenlange ervaring.

Financieel 

Daarnaast besteden we ook aandacht aan duurzaamheid, door het werk op termijn aangenaam en interessant te houden. Ook naar verloning toe.  Bij jou in de buurt werken zal ook zorgen voor een balans tussen werk en privé. Wat betekent dit concreet:

 • Een marktconform brutosalaris aangevuld met netto-vergoedingen.
 • Volledige hospitalisatieverzekering met tandzorg en ambulante kosten.
 • Groepsverzekering volledig door Absolem gedekt.
 • Mogelijkheid tot bedrijfswagen.
 • Persoonlijk opleidingsplan zowel op technisch vlak als rond zelfontwikkeling.


Wie zijn wij?

Absolem leeft van de passie voor techniek en innovatie, met een historiek van 45 jaar in de wereld van de engineering. Daar voegen we een frisse en duurzame visie aan toe voor de ontwikkeling van onze engineers en onze omgeving. Dit maakt van Absolem een toekomstgericht bedrijf met veel ervaring en tegelijk een organisatie met een jonge dynamische spirit, die uitgaat van de essentie voor mens en techniek.


Ben jij de juiste persoon op deze plaats?

Wacht dan niet langer. We kijken er naar uit om je te leren kennen.
Talent@absolem.be – met vermelding: Automatisatie ingenieur
Nog vragen? Ilse staat je graag te woord.  – 015/29 42 49

 

Vacature - HR Business Partner

Absolem, gevestigd te Mechelen en Turnhout is op zoek naar:

HR Business Partner in Mechelen


De Job

Doen wat je graag doet. Dat maakt gelukkig. 

In jouw rol als HR Business Partner bouw je sterke win-wins tussen Absolem, haar klanten, de medewerkers en de bredere maatschappij. Jij draagt actief bij tot het succes van onze  2 businessactiviteiten en je zorgt mee voor de implementatie van het HR beleid. Jij zal een sleutelrol spelen in het bewerkstelligen en faciliteren van de culturele transformatie die Absolem nastreeft, met bijzondere nadruk op het ontwikkelen van een duurzame, mensgerichte en effectieve bedrijfscultuur. Door onze vernieuwende arbeidsorganisatie denken wij niet langer in afdelingen en functies, maar in domeinen en rollen. Omdat we een organisatie willen zijn die wendbaar is, zijn wij op zoek naar een HR Business Partner die makkelijk kan switchen tussen verschillende rollen, gaande van employer branding expert naar well-being ontwikkelaar, trendvertaler alsook talentmanager en payrollexpert.Je vertaalt de noden van de business naar krachtige HR oplossingen om zo bij te dragen aan de duurzame groei van Absolem. 

 • Je bent sterk gericht op klantentevredenheid én medewerkerstevredenheid. 

 • Je beheert mensgericht en waardengedreven de ‘employee life cycle’: van talent acquisition tot onboarding & integratie, job crafting, talent- en competentiemanagement, carrière ontwikkeling, reviews, contract management, verloning, etc. 

 • Je haalt er voldoening uit om collega’s verder te helpen, soms ook met complexe vraagstukken. Want onze werknemers kunnen bij jou terecht voor informatie en antwoorden op allerhande vragen inzake verzekeringen (groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, enz.) en sociale wetgeving (invaliditeit, tijdskrediet, zwangerschapsverlof, enz.). Samen bouwen we voor hen en met hen aan een carrière die voor hen op elk moment de beste work-life balans ondersteunt. 

 • Je fungeert als coach, uitdager en steun voor het management bij alle HR gerelateerde topics, processen, de uitvoering van de HR strategie en organizational design.  

 • Je draagt bij aan cultuurverandering. Je coacht de medewerkers, sensibiliseert en responsabiliseert hen en stuurt bij waar nodig. 

 • Je ondersteunt de ontwikkeling van de HR strategie voor de groep. 

 • Je begrijpt de rekruteringsnoden en ondersteunt het business development bij het aanwervingsproces. 

 • Je trekt en stuurt specifieke HR projecten als projectleider. 

 • Je hebt een neus voor optimalisatie. Je evalueert, identificeert, ontwikkelt, gebruikt en/of verbeterd de HR-tools, systemen, processen en infrastructuur die nodig zijn om de business te ondersteunen. 

 • Je kan helder en accuraat rapporteren en analyseren 

 • Je ondersteunt actief de maatschappelijke rol van het bedrijf als werkgever. 

 

Waarom jij ?

Mensen maken het verschil. Dat is een feit.

 • Je beschikt minimum over een bachelorsdiploma, bij voorkeur een Master diploma in een relevante studie of bent gelijkwaardig door ervaring.  

 • Je kan terugblikken op minstens 8-10 jaar ervaring in een algemene HR rol of als HR Business Partner met een zeer goede kennis van de verschillende HR processen (hard en soft) en best practices. Ervaring in sociaal overleg en in engineering of detachering van technische profielen is een extra troef. 

 • Je kan op een vernieuwende manier naar HR kijken. Je denkt niet meer in afdelingen en functies, maar eerder in domeinen en rollen.  

 • Je verdiept je graag in een technische omgeving, werkt graag met technische profielen en denkt steeds creatief na over mogelijke oplossingen. 

 • Jouw passie voor cijfers, loon- en personeelsadministratie, sociaal juridische wetgeving, en beheer van data kan je veelzijdig inzetten in deze functie. 

 • Je hebt een goede kennis van Excel en hebt meer dan goede kennis van courante software pakketten Powerpoint, Word etc.  

 • Je beschikt over een goede dosis overtuigingskracht, je ben empathisch en zoekt verbinding. Je weet altijd de juiste afweging te maken tussen bedrijfsnoden en de belangen van medewerkers. 

 • Ondernemend, pragmatisch, zelfsturend, efficiënt en effectief werken zijn de typische vereisten voor dit soort jobs, je kent ze vast wel. Wat bedoelen wij daarmee?

 • Wij zoeken een team player die verantwoordelijkheid neemt over uitdagingen in plaats van ze door te schuiven. Je energie werkt aanstekelijk en je kan goed met mensen om. Je kan je kalmte bewaren op stressvolle momenten: brandjes blussen hoort er nu eenmaal bij.  Ja, je bent een doener. Maar je denkt eerst na voor je iets doet.   

 • Je bent een ondernemende persoonlijkheid die zaken kritisch in vraag stelt, analyseert, optimaliseert en proactief aanpakt. Je werkt zelfsturend en organiseert je taken autonoom. 

 • Daarnaast ben je een hulpvaardige, communicatieve en enthousiaste collega die organisatorisch sterk uit de hoek komt om vlot relaties te beheren met verschillende interne en externe partijen. Daarnaast is het belangrijk dat samenwerking jou energie en zuurstof geeft want verbinding en betrokkenheid is belangrijk bij Absolem. 

 • Je bent in alles wat je doet sterk servicegericht en proactief naar je interne klanten (HR collega’s, managers, medewerkers,…). 

 • Je beschikt over een vlotte kennis van het Nederlands en Engels. 

 • Tot slot ben je flexibel en kan je vlot om met een dynamische en wendbare organisatie, want dat is wat Absolem is. Groeiend en strevend naar continious improvement. 

 


Wat bieden wij jou?

Bij Absolem kan je jezelf zijn.

Een kritische rol binnen een gedreven HR-team in een vitale en innovatieve werkomgeving met de mogelijkheid om actief jouw steentje bij te dragen en je stempel te drukken op de verdere groei en evolutie van het bedrijf. 

Groei en zelfontwikkeling 

Je bouwt mee aan je eigen weg en wij ondersteunen je. Nu en in de toekomst. Dat is ons persoonlijke engagement waar we voor gaan, elke dag. Wij willen als bedrijf met jou op een duurzame manier kunnen groeien. Je krijgt de kans om te werken in een organisatie waarin initiatief oprecht gewaardeerd wordt.  

Binnen de functie zijn er boeiende en diverse uitdagingen.  

Een sterke teamspirit is eigen aan onze onderneming. Je komt terecht in een heel leuk zelfsturend team waarin al bewezen is: “teamwork really makes the dream work”!  

Aandacht voor duurzaamheid, door het werk op termijn werkbaar en interessant te houden. Ook naar verloning toe. 

Omdat we ons voor een lange termijn engageren, zijn we op zoek naar medewerkers met ambitie met wie we een echte match hebben. 

Wat betekent dit concreet: 

 • Marktconform loon 

 • Volledige hospitalisatieverzekering met tandzorg en ambulante kosten 

 • Groepsverzekering 

 • Mogelijkheid tot bedrijfswagen en fietsleasing

 • Persoonlijk opleidingsplan zowel op technisch vlak als rond zelfontwikkeling 

 • 40 uren week met 12 ADV vakantiedagen 

 • Glijdende werkuren 

 • Een leuke werkplek in de Mechelse binnenstad (die je af en toe kan inruilen voor een inspirerende werkplek in onze eigen engineering maakomgeving Absolem in Turnhout en je eigen werkplek @ home) 

 • En last but not least leuke collega’s die perfect bij je passen


Wie zijn wij?

Absolem leeft van de passie voor techniek en innovatie, met een historiek van 45 jaar in de wereld van de engineering. Daar voegen we een frisse en duurzame visie aan toe voor de ontwikkeling van onze engineers en onze omgeving. Dit maakt van Absolem een toekomstgericht bedrijf met veel ervaring en tegelijk een organisatie met een jonge dynamische spirit, die uitgaat van de essentie voor mens en techniek.
​​​​​​

Ben jij de juiste persoon op deze plaats?

Wacht dan niet langer. We kijken er naar uit om je te leren kennen.
Talent@absolem.be – met vermelding: HR Business Partner
Nog vragen? Ilse en An staan je graag te woord.  – 015/29 42 46

 

Technisch jobstudent

Absolem, gevestigd te Turnhout en Mechelen is op zoek naar 

Een Technische jobstudent voor de engineeringactiviteiten te Turnhout (zomermaanden) 


The Job 

Doen wat je graag doet. Dat maakt gelukkig. 

Absolem verhuisde onlangs zijn laserlabo naar een nieuwe locatie op de Open Manufacturing Campus in Turnhout.  Op deze locatie hebben we nog nood aan tijdelijke ondersteuning voor het verder organiseren van onze nieuwe site. 

 • Heraansluiten en heropstarten van legacy laserbronnen, ter voorbereiding van de verkoop van deze laserbronnen (totaal ca 10 stuks).
  Aansluiten van lasers met water/elektriciteit/pc/glasvezelfibers/laseroptieken, opstarten van lasers (software), testen van de legacy lasers met meetapparatuur.  

 • Hands-on assisteren bij organisatie van onze laserlabo’s en werkplaats.
  Organisatie van magazijn van materiaal en onderdelen, werkplaatsgereedschappen, etc. 

 • Verder opbouwen nieuwe laseropstellingen, voor multi-functioneel gebruik. 
  Het verder professionaliseren van opstellingen die we gebruiken voor het ontwikkelen van laserprocessen (mechanische montage en elektrische montage). 

Dit allemaal onder begeleiding van onze experten ter plaatse. 

 

Waarom jij? 

Mensen maken het verschil. Dat is een feit. 

Heb je nood aan wat extra geld voor je studie/hobby/reis, en wil je graag in ‘real life’ al eens opsnuiven hoe het eraan toegaat binnen het domein waar jij nu voor studeert?  
Dan is dit misschien iets voor jou. 
Je krijgt de kans om in contact te komen met high-tech lasertechnologie en zo kan je Absolem leren kennen. 
 

Is dit jouw profiel? 

De grootste kennis is zelfkennis. 

 • Voorkeur: Master ingenieur student of student electromechanica  

 • Graag zelfstandig werken, uiteraard onder supervisie van onze experten 

 • Organisatorisch talent  

 • Graag handen uit de mouwen steken 

 • Een constructieve manier van communiceren 

 

Wat bieden wij jou? 

Bij Absolem kan je jezelf zijn. 

Je krijgt de mogelijkheid om al eens te proeven van hoe het er aan toe gaat in het bedrijfsleven volgens jouw studiekeuze en dit in een sfeervol en dynamisch team.  

Plaats van tewerkstelling: Slachthuissdtraat 120 bus 1, 2300 Turnhout 
 

Wanneer? 

Onderling te overleggen welke maand en hoelang. Huidige inschatting is 3 tot 4 weken en dit kan dus in de maand juli, augustus en eventueel ook september.