ABSOLEM ProLab

Unfold your plans. @ Absolem.

Bij Absolem kan je jezelf zijn, dat is waar we voor gaan, elke dag.

Hallo,

Wij zijn Ank en Bruno, de oprichters en zaakvoerders van Absolem. Van 28 ervaren engineering consultants in 2010 groeiden we uit tot een bedrijf van meer dan 60 personen. Wil jij werken voor een engineeringbedrijf dat duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel dragen? Dan vind je in Absolem de juiste partner.

Absolem is gespecialiseerd in het ondersteunen van innovatieve projecten voor ontwikkelings- en maakbedrijven, hoofdzakelijk in electro-mechanische disciplines en machinebouw. We voeren projecten uit in onderzoek, projectvoorbereiding, procesontwikkeling, machineontwerp of projectbegeleiding, in de meest uiteenlopende sectoren.

PASSIE IN WAT WE DOEN

Absolem leeft van de passie voor techniek en innovatie, met een historiek van 45 jaar in de wereld van de engineering. Daar voegen we een frisse en duurzame visie aan toe voor de ontwikkeling van onze engineers en onze omgeving. Dit maakt van Absolem een toekomstgericht bedrijf met veel ervaring en tegelijk een organisatie met een jonge dynamische spirit, die uitgaat van de essentie voor mens en techniek. 


VOOR ELK PROJECT DE JUISTE OPLOSSING, DAAR GAAN WE ELKE DAG VOOR.

Wij zetten onze engineers enerzijds in bij onze klanten on-site op projectbasis. Andere engineeringsprojecten worden in-house georganiseerd in ons engineeringcentrum in Turnhout. 

In ons engineeringcentrum in Turnhout hebben we niet alleen toegang hebben tot een geavanceerde testomgeving met meetapparatuur en de capaciteit om prototypes of machines te bouwen. Uniek is ons eigen laserlabo, het grootste in Europa in een niet-academische omgeving. Vandaar ook onze expertise in lasertechnologie.


ONS ENGAGEMENT: YOU CAN UNFOLD YOUR PLANS

 • Wij engageren ons om jou als engineer én als persoon te leren kennen. Via Absolem kan je werken aan projecten in verschillende bedrijven en industrieën en in verschillende rollen. Maar we helpen je ook jouw kerntalenten te ontwikkelen. Zo bouwen we aan jouw individuele carrièrepad. Want wij geloven niet meer in uitgetekende loopbanen. Bij Absolem kan je jezelf zijn.
 • Wij geloven in elk van onze engineering consultants. Daarom bieden we je de zekerheid van een vast contract van onbepaalde duur. Wij investeren net dat tikkeltje meer in rekrutering, opleiding en coaching. Daarom zijn onze engineers allemaal Absolem medewerkers.
 • Voor specifieke projecten of klanten zetten we in op in-house engineering, met of zonder de implementatie van lasertechnologie.
RESULTAAT VOOR JOU

 

Bij Absolem kan je echt jezelf zijn. Je bouwt mee aan je eigen weg en daarin ondersteunen we je. Nu en in de toekomst. Dat is ons persoonlijke engagement waar we voor gaan, elke dag.

Wij willen als bedrijf met jou op een duurzame manier kunnen groeien. Omdat we ons voor een lange termijn engageren, zijn we op zoek naar ingenieurs met ambitie met wie we een persoonlijke klik hebben.

Interesse? Neem dan snel contact met ons op.

De juiste persoon op de juiste plaats

Verder.

 

De juiste persoon
op de juiste plaats

De sleutel tot succes.

Absolem neemt de tijd om de organisaties waar je als consultant je project uitvoert of voor wie we een engineeringsproject gaan uitvoeren, goed te kennen en te begrijpen. Dit partnership op lange termijn met de bedrijven is de eerste sleutel tot succes. We zijn ervan overtuigd dat dit ook goed is voor jou. We kennen immers de cultuur van het bedrijf en daarom voelen wij ook beter aan of jij in die omgeving zal aarden. Een gelukkige ingenieur is een goede ingenieur.

Onze klanten zijn onder meer Philips, Atlas Copco, Toyota, Layerwise, Daf Trucks, AB Inbev, Agfa Gevaert, ASML en Fabricom. Neem maar eens een kijkje in de lijst.

Tom: "Fijn dat jullie de tijd genomen hebben om te zoeken naar een geschikt project voor mij. Ik denk dat ik bij AB Inbev zeker de kans zal krijgen om mijzelf verder te ontwikkelen. Alle vakjes zijn aangevinkt. Bedankt voor al het vertrouwen en de toffe, goede samenwerking de laatste maanden en jaren."

Machinebouw en expertise

ga door.

 

expertises

Een passie voor techniek, innovatie en R&D

Absolem heeft een uitgebreide ervaring in het outsourcen van engineering consultants in alle denkbare sectoren, gaande van industrial machinery over 3D printing en de automobielsector. Als engineering consultant voeg je jouw cruciale kennis en expertise toe aan de jarenlang opgebouwde know-how van het R&D en engineering team . 
Onze consultants onderzoeken, ontwerpen, ontwikkelen, begeleiden, ondersteunen en voeren projecten uit op het gebied van electro & mechanical engineering, mechatronics, electrics, automatisering en additive manufacturing. Dit in de verschillende stappen van het project van de klant: van probleemidentificatie en onderzoek, conceptontwikkeling, ontwikkeling en (re)design, berekening, over prototypebouw, testing tot oplevering.

En uiteraard wordt die expertise ook gebruikt bij onze eigen engineering activiteiten.

Waarom is dit voor jou van belang?

ga door.

 

Jouw voordelen

Op zoek naar variatie én zekerheid?

Absolem biedt jou een carrière met gevarieerde projecten bij verschillende bedrijven én met het voordeel van een vaste baan bij één werkgever. Dit is uniek. Hightech projecten en bedrijven opereren altijd in een context van onzekerheid. Bij Absolem krijg je de kans om 100% te focussen op unieke projecten met werkzekerheid op lange termijn.
 

ONZE DUURZAME HR-AANPAK

Absolem kiest resoluut voor een mensgerichte aanpak.

 • Vanaf het eerste moment houden we rekening met wie jij bent. Onze rekruteringsaanpak is uniek
Gerard : "De openheid van Ank en Bruno om je de plek en het moment van het sollicitatiegesprek zelf te laten kiezen, geeft een vertrouwdheid die je je niet kan voorstellen nog voor je bij Absolem werkt. In mijn geval was dat met de dochter op de schoot. Toen had ik er nog geen idee van dat ik een paar maanden later aan de berging van de Costa Concordia zou meewerken. In vele opzichten een uniek begin van een fijne samenwerking."
 • Aandacht voor jouw potentieel om horizontaal of verticaal te evolueren, want elke persoon en dus ook iedere loopbaan is uniek. Als medewerker beheer je zelf je loopbaan. Bij ons denk je zelf na over je loopbaanwaarden en je competenties.
 • Aandacht voor duurzaamheid, door het werk op termijn werkbaar en interessant te houden.
Onze mensen maken en voelen het verschil. Volgens een enquête in 2014 bij onze medewerkers toont 90% zich tevreden en voelt 88% zich betrokken en verbonden bij Absolem als bedrijf.

UITGEBREIDE ERVARING EN HEDENDAAGSE VISIE

Je komt in een unieke en stimulerende omgeving terecht.
Absolem heeft een passie voor techniek, innovatie en R&D en heeft hierin een schat aan expertise en ervaring opgebouwd. We werken al 45 jaar in de engineering wereld. Sinds 2010 voegen we hier een frisse en hedendaagse visie aan toe. Dit maakt van Absolem een familiebedrijf met een unieke combinatie van ervaring en een jonge, dynamische spirit.

On-site of in-house engineering? Ook een keuze

ga door.

 

Make it @ Absolem

Welkom,
Als consultant of als in-house engineer? Beide zijn mogelijk.

EEN CARRIERE BIJ ABSOLEM

Laat ons het nu over jou hebben. Waarin wil jij het maken?
Naast de consultants die ingezet worden bij externe firma's om engineeringsopdrachten te helpen oplossen, heeft Absolem ook zijn eigen engineering site in Turnhout. 

En ja, we zijn nieuwsgierig. Net die nieuwsgierigheid is onze kracht. Die van jou ook?

Is laserlassen, additive manufacturing of project engineering jouw passie? Heb je goesting om dingen te maken, heb je zin voor perfectie en streef je naar kwaliteit? Zorgt jouw aanpak voor doorbraken en oplossingen? Houdt een continue zoektocht naar beter, sneller, efficiënter het voor jou ook spannend en plezant? Heb je zin om het te maken bij een technerdy start-up? 

Interesse? Neem dan snel contact met ons op.
 

BEN JIJ DE PERSOOON DIE ONS NIEUWSTE PROTOTYPE TOT LEVEN GAAT WEKKEN?

We zijn op steeds zoek naar de gedreven Master Elektronica of Automatisering die aangetrokken is tot mechanische ontwerpen en machinebouw.  Absolem is dan ook actief in de meest uiteenlopende industriële toepassingen.
Absolem is ook uniek want lasertechnologie is helemaal ons ding. Het is een speciefieke niche in de mature maaktechnologie, maar voor bepaalde marktsegmenten zijn de huidige machines minder geschikt. Voor dit segment willen wij –  samen met jou – een specifieke machine ontwerpen. 

 

 

WELKE FAZES DOORLOPEN WE?

 
 • Opstellen van gebruikersspecificatie (operator interface en hardware sturing).
 • Conceptcreatie in samenwerking met de systeemarchitect van Absolem.
 • Uitwerken van het gekozen concept.
 • Componentkeuze en detaillering van de onderdelen.
 • Uitwerken van de gebruikersinterface.
 • Uitwerken van de verschillende gebruiksmodi.
 • Programmeren van de sturing.
 • Testen van de verschillende modules.
 • Implementeren van de sturing in een werkende opstelling.
 

WELKE KENNIS/INTERESSES VERWACHTEN WE?

 • Naast de inzet en de goesting hebben we ook een wensenlijstje. Zo geven we voor kennis
 • Arduin
 • Labview
 • Mechatronica
 • G-code
 • Apps
 • Aansturen van motoren
 • PWM
 • PID regelingen
 • Veiligheidscircuits

VERRUIMEN VAN JE NETWERK

Het ontwerp van de machine gebeurt uiteraard in nauw overleg met de toeleveranciers en de klanten. Verplaatsing naar deze partners voor technische besprekingen horen er natuurlijk ook bij.

Interesse? Neem dan snel contact met ons op.

Als student aan de slag?

ontdek hoe.

 

Stages @ Absolem

Een stage in een engineeringsomgeving
Waarom niet?

EEN STAGE BIJ ABSOLEM TUSSEN DE ENGINEERS

Een stage bij Absolem is uniek. In ons eigen professioneel engineeringscentrum krijg je de kans om echt aan de slag te gaan. We werken dagdagelijks aan systemen om grensverleggende processen naar de industrie te brengen. Herken jij je in de onderstaande omschrijving en droom je ervan om je uit te leven in onze laser speeltuin? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

We bieden jaarlijks twee stageplaatsen aan, werken ook met jobstudenten en hebben samenwerkingsrelaties met eindejaarstudenten.Je wil misschien in contact komen met laserlassen, additive manufacturing of project engineering en je hebt wel zin om in die maakindustrie iets te betekenen.  Jou nieuwe inzichten wil je wel eens  toetsen met de realiteit binnen de omgeving waar engineering een werkwoord is?

Ben je geïnteresseerd ? Eventueel nu reeds voor volgend jaar? Neem zeker even contact met ons op.

 

 

it ain't what you
do, it's the way
that you do it

Wat we doen onderscheidt ons niet, maar wel de manier waarop we het doen.

Unfold your plans  betekent voor Absolem dat we bedrijven willen helpen door een betrouwbare dienstverlening aan te bieden in de vorm van betrokken, deskundige en ervaren engineering experten, die ingeschakeld worden van ontwikkeling tot realisatie.

Unfold your plans  vertalen we ook naar onze medewerkers. Want voor hen willen we een “great place to work” zijn door onze persoonlijke en flexibele aanpak met aandacht voor wederzijds vertrouwen en respect.

Onze mensen maken en voelen het verschil. Volgens een enquête in 2014 bij onze medewerkers zijn kwaliteit, ervaring, klantgerichtheid, respect en betrouwbaarheid de waarden die ze terugvinden bij Absolem.

Hopelijk voel jij dit ook zo aan als je met ons werktof bij ons werkt.


WIL JE WETEN WAAR ONZE NAAM VANDAAN KOMT?

De naam ABSOLEM is gebaseerd op een personage uit Tim Burton’s verfilming van Alice in Wonderland (het beroemde verhaal van Lewis Carroll):
Absolem is de wijze beheerder van het oraculum, een dynamische kaart die de belangrijkste momenten toont in verleden, heden en toekomst. Hij leert, stimuleert en daagt Alice uit haar eigen sterktes te zoeken, te zien en te (h)erkennen. Absolem helpt haar zo het beste uit zichzelf te halen om daadkrachtig obstakels te overwinnen en een beter Wonderland te creëren. Op het einde van het verhaal transformeert Absolem van rups naar vlinder.

Dit inspireerde ons. Want wij trachten ook uw referentie zijn voor dienstverlening in het ondersteunen van transformatieprocessen, in engineeringprojecten of misschien wel in je eigen carrière als engineering professional.

Unfold your plans. With absolem.

Benieuwd naar de mensen achter het verhaal?

meet our team.

 

Meet our team

Wij zijn Absolem

ONZE ENGINEERING CONSULTANTS

 

Zij zijn en leven Absolem. Zij maken, ontwikkelen, analyseren, veranderen, verbeteren, meten, testen, berekenen, tekenen om uw plannen te realiseren. 


ACHTER DE SCHERMEN

Op onze kantoren in Mechelen en Turnhout werkt een hecht team. Zij zijn de stille krachten van het bedrijf & (de bedrijfs)administratie. Hier ben je altijd welkom, via telefoon of via mail maar ook in levende lijve — koffie is er altijd. Tot binnenkort.

 

ANK DE WILDE
 

ankdewilde@absolem.be

Owner & Director

Ank is het liefst van al CHO, Chief Happiness Officer. Elke dag ziet ze als een kans om de organisatie te creëren die mensen gelukkiger maakt. Medewerkers zijn mensen, geen ‘resources’ en zo gaan we met elkaar om bij Absolem. Naast het HR beleid zorgt ze voor het in goede banen leiden van marketing, communicatie, organisatie en IT. Genieten van kleine dingen doet ze het liefst. Vrijdagavond het weekend beginnen met Bruno en hun zoontje, leuke momenten met goede vrienden en familie. Als echte wellbeing warrior en levensgenieter pur sang vindt ze elke dag wel iets dat haar batterijen weer oplaadt!

 

BRUNO DEJAEGHERE
 

brunodejaeghere@absolem.be

Owner & Director

CEO, CFO, COO… What’s in a name? Als betrokken en energieke ondernemer komen voor Bruno veel zaken samen in zijn job! Het is de combinatie van het werken aan de groei van Absolem en bovenal de contacten met iedereen die maken dat hij elke dag vrolijk de dag begint. Als geen ander gelooft hij in de kracht van de mensen die Absolem elke dag vorm geven. De focus behouden? Dit doet hij door tijdens de lunchbreak langs de dijle te lopen om vervolgens weer opgeladen de rest van zijn dagprogramma af te werken! Zijn passie voor techniek beperkt zich trouwens niet uitsluitend tot alles met 4 wielen… Zijn geluk? Omringd door zijn gezin elke dag doen wat hij graag doet.

 

WIM VERBOVEN
 

wimverboven@absolem.be

Business Development Manager

Wim bouwt samen met Ank en Bruno aan de groei van Absolem. Dit doet hij door een goede accountmanager te zijn voor onze klanten, altijd open te staan voor nieuwe projecten en betrokken te zijn bij de loopbaan van onze engineering consultants. Dat hij hiervoor af en toe eens op restaurant moet, neemt hij er graag bij! Wim houdt van evenwicht in alles wat hij doet: werk en familie, lekker eten, hard sporten en geven en nemen. Dat men nu nog eens zegt dat de nieuwe man niet bestaat!

 
 

HERMAN VAN DIJCK
 

hermanvandijck@absolem.be

Technical Operations Manager

Vanuit de praktijk en zijn grote interesse in techniek, werkt Herman mee aan de uitbouw van Absolem. Techniek en teamwork zijn van kindsbeen af dé rode draad, of zeg maar de energieleverancier van Herman als persoon. Van tekenplank tot managementzaken. Nooit ver weg van de echte realisatie, down-to-earth, en soms met de voeten in de klei, zo stelt hij zich graag ten dienste van klant en medewerker. Zijn speelterrein? De brug maken tussen ontwikkeling en productie. Ook in zijn vrije tijd komen dezelfde ingrediënten terug. Decor- en lichtontwerp voor theater, doe-het-zelf, fiets- en skionderhoud. Sport en gezinsleven maken de balans compleet.

 

AN STRUYF
 

anstruyf@absolem.be

HR Business Officer

An is de vrolijke en dynamische HR Business Officer. Heb je vragen over opleidingen, loon, sociale reglementering oe verzekeringen, dan moet je bij An zijn. Zij helpt je graag verder en wil je ook persoonijk leren kennen! Ook privé houdt ze ervan om mensen bij elkaar te brengen en zorgt ze voor sfeer en gezelligheid op talrijke feestjes en etentjes.

 
 

ILSE DE VOS
 

ilsedevos@absolem.be

HR & Talent Officer

Ilse heeft een passie voor een gezonde levenstijl! Haar energieke smoothie-recept? creativiteit, positivisme, ‘voor alles is een oplossing’, gedrevenheid. Dit alles af te werken met een vleugje Pilates. Geef toe, hoe kan je dynamischer door de dag gaan? Je kan er dus vanop aan dat alle personeelszaken vlotjes en gezwind worden aangepakt. Oh ja, en die Absolem feestjes, reken maar dat die de moeite zijn!

Een gesprek?

bel ons.

 

MVO - The Butterfly Effect

Duurzaam ondernemen zit in ons DNA en stroomt door de aderen
van ons HR-beleid.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor ons meer dan het steunen van goede doelen en het stimuleren van milieubewustzijn. We willen een vlindereffect teweegbrengen. We willen mee de eerste zaadjes planten voor een veranderende wereld. Andere bedrijven en mensen inspireren en het verschil maken, op onze manier.

Daarom zijn we gestart met...
 

ABSOLUUT ABSOLEM

Met Absoluut Absolem geven we tijd aan de maatschappij. Hoe doe je zo iets?
 
Onze consultants werken op projectbasis, waardoor er soms tijd vrij komt tussen twee projecten. Wij bedachten een unieke manier om deze tijd in te vullen.
 
Elke medewerker krijgt de kans om aan de slag te gaan bij een non-profitorganisatie. Door vrijwilligerswerk te doen, dragen ze niet enkel een steentje bij aan de maatschappij, ze bewijzen zichzelf er ook een hele dienst mee. Het vrijwilligerswerk en de organisatie worden niet zomaar willekeurig gekozen, het is steeds gebasseerd op een talentscan, uitgevoerd bij de medewerker in kwestie. Dit zorgt ervoor dat het werk strookt met zijn of haar unieke en misschien onontdekte talenten, die dan verder ontwikkeld worden tijdens het vrijwilligerswerk.
Een echte win-win situatie.

In 2016 gaven we 432 uur aan de samenleving, dit staat voor Absolem ongeveer gelijk aan zo'n 25 000 euro. In 2017 hebben we deze trend verder gezet!

Benieuwd waar onze medewerkers hun steentje al hebben bijgedragen? En wat ze er van vonden? Houd onze website en Facebook in de gaten, binnenkort publiceren we enkele getuigenissen.

We have only just started...

MVO is een proces en geen eindbestemming. We blijven voortdurend streven naar het verbeteren van onze ecologische, financieel-economische en sociaal-maatschappelijke prestaties. Onze uitdagingen veranderen immers voortdurend in de tijd en met elke strategische beslissing.

Hoe vullen we ons MVO-beleid nog in?

 

WE DRAGEN ZORG VOOR ONZE PLANEET.

Dat zit er nu eenmaal ingebakken. Zo zullen milieuvriendelijke bedrijfswagens of bedrijfsfietsen voor ons onontbeerlijk zijn in de toekomst.
 

 • Door het soort werk dat we doen, kunnen we ook andere bedrijven energie laten besparen. Zo betekent het toepassen van lasertechnologie vaak een besparing op de Total Cost of Ownership, omdat het gebruik van lasers veelal energiezuiniger is dan andere technologieën. Een voorbeeld hiervan is de brandertechnologie bij Philips. Ook de levensduur van lasers in productie ligt zeer hoog, wat (energie)besparend is. Tenslotte is lasertechnologie een belangrijke enabler voor groene technologieën, denk aan zonnepanelen en batterijen voor elektrische opslag.

 

 • Op het hoofdkantoor in Mechelen dragen we ook ons steentje bij. Zo gebruiken we voor schoonmaak en toiletten ecologische producten en regenwater. We hebben LED verlichting, besteden aandacht aan ergonomie en werken zo papierloos mogelijk.

 

 • We zijn ook trotse partner van het energie- en klimaatbeleid Kempen 2020Lees hier meer.


 

ABSOLEM WIL OP EEN DUURZAME MANIER GROEIEN.

 • Ons HR-beleid is duurzaam.

Bij Absolem kiezen we resoluut voor een mensgerichte aanpak. Lees hier meer.
Ook ons rekruteringsbeleid is duurzaam. Waarom? We hire for attitude. Dat wil zeggen dat we enkel de kandidaten aannemen waarvan we voelen dat ze bij Absolem passen. We go for the long run en we rekruteren nooit in functie van projecten. Ten slotte investeren we net dat tikkeltje meer in competence management, opleiding en coaching.
Zó bouw je duurzame relaties!

Tine
"Bij Absolem is er aandacht voor elk individidu. Dat voel je vanaf de eerste ontmoeting. Ank en Bruno luisteren écht en geloven erin dat mensen de drijvende kracht zijn in elke organisatie.
 • Onze klantrelaties zijn duurzaam.

We willen onze klanten echt leren kennen, zowel hun technische noden als bedrijfscultuur.
Heel vaak zijn onze klanten na een eerste samenwerking opnieuw geïnteresseerd. Dan kunnen ze beroep doen op dezelfde consultant. Dit zorgt voor duurzame, lange termijnrelaties.
 

Benieuwd wat onze activiteiten inhouden?

Ga door.

 

contact us

Altijd welkom!

Geïnteresseerd of nieuwsgierig? Wij maken graag tijd voor een persoonlijk ontvangst.
Onze kantoren vind je in Mechelen

Absolem Engineers NV
Sint-Katelijnestraat 145
2800 Mechelen

+32 15 29 42 45
info@absolem.be
BE 0828 556 083
 
Location: https://goo.gl/maps/cuUuj17kHqF4s52Z7
 
 
Onze engineering site vind je in Turnhout in het OMC, de OPEN MANUFACTURING CAMPUS, een plek met de ambitie om Vlaanderens meest productieve km² te worden.

Absolem
Slachthuisstraat 120 bus 1
2300 Turnhout
+32 474 97 18 00
prolab@absolem.be
BE 0652 996 971
Location: https://goo.gl/maps/dyK3feQT5ycB572aA

 

Technisch jobstudent

Absolem, gevestigd te Turnhout en Mechelen is op zoek naar 

Een Technische jobstudent voor de engineeringactiviteiten te Turnhout (zomermaanden) 

 

The Job 

Doen wat je graag doet. Dat maakt gelukkig. 

 

Absolem verhuisde onlangs zijn laserlabo naar een nieuwe locatie op de Open Manufacturing Campus in Turnhout.  Op deze locatie hebben we nog nood aan tijdelijke ondersteuning voor het verder organiseren van onze nieuwe site. 

 • Heraansluiten en heropstarten van legacy laserbronnen, ter voorbereiding van de verkoop van deze laserbronnen (totaal ca 10 stuks).  

 • Aansluiten van lasers met water/elektriciteit/pc/glasvezelfibers/laseroptieken, opstarten van lasers (software), testen van de legacy lasers met meetapparatuur.  

 • Hands-on assisteren bij organisatie van onze laserlabo’s en werkplaats. 

 • Organisatie van magazijn van materiaal en onderdelen, werkplaatsgereedschappen, etc. 

 • Verder opbouwen nieuwe laseropstellingen, voor multi-functioneel gebruik. 

 • Het verder professionaliseren van opstellingen die we gebruiken voor het ontwikkelen van laserprocessen (mechanische montage en elektrische montage). 

Dit allemaal onder begeleiding van onze experten ter plaatse. 

 

 

Waarom jij? 

Mensen maken het verschil. Dat is een feit. 

 

Heb je nood aan wat extra geld voor je studie/hobby/reis, en wil je graag in ‘real life’ al eens opsnuiven hoe het eraan toegaat binnen het domein waar jij nu voor studeert?  
Dan is dit misschien iets voor jou. 
Je krijgt de kans om in contact te komen met high-tech lasertechnologie en zo kan je Absolem leren kennen. 

Is dit jouw profiel? 

De grootste kennis is zelfkennis. 

 • Voorkeur: Master ingenieur student of student electromechanica  

 • Graag zelfstandig werken, uiteraard onder supervisie van onze experten 

 • Organisatorisch talent  

 • Graag handen uit de mouwen steken 

 • Een constructieve manier van communiceren 


Wat bieden wij jou? 

Bij Absolem kan je jezelf zijn. 

Je krijgt de mogelijkheid om al eens te proeven van hoe het er aan toe gaat in het bedrijfsleven volgens jouw studiekeuze en dit in een sfeervol en dynamisch team.  

Plaats van tewerkstelling: Slachthuissdtraat 120 bus 1, 2300 Turnhout 

Wanneer? 

Onderling te overleggen welke maand en hoelang. Huidige inschatting is 3 tot 4 weken en dit kan dus in de maand juli, augustus en eventueel ook september. 

 

Solliciteer nu

Bij Absolem zijn we steeds op zoek naar ingenieurs met pit, die kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid als kernwaarden met ons delen.

Unfold your plans is voor onze Absolem medewerkers minstens even belangrijk als voor bedrijven die met onze consultants werken of gebruike maken van onze engineerinsactiviteiten.

Ank, zaakvoerder Absolem
"Onze ambitie is een ‘great place to work’ zijn. Dit klinkt vreemd, aangezien we onze medewerkers outsourcen en ze dus meestal bij een andere organisatie werken. Toch ben ik ervan overtuigd dat we een omgeving creëren – een soort van thuisbasis – waarop medewerkers kunnen vertrouwen en trots kunnen zijn en waar ze zich verder kunnen ontwikkelen. Dit vraagt om een heel persoonlijke aanpak en dat is waar we elke dag aan werken. Omdat we geloven in een gezond bedrijf met sterke menselijke waarden als basis."

Neem een kijkje hoe we dit aanpakkenbij Absolem.
Of neem direct een kijkje bij de vacatures.

Vacatures @Absolem

ga door.

 

Vacatures

Bij Absolem zijn we altijd geïnteresseerd om mensen te leren kennen die geboeid zijn in ons verhaal en onze duurzame waarden omarmen. 

Vacature - Mechanical Designer
Vacature - Junior Mechanical Designer
Vacature - Electrical Design Engineer
Vacature - Automatisatie Engineer
Vacature - Automatisatie Ingenieur


En, als machinebouw, productontwikkeling of project engineering jouw passie is? Of ben je een engineer in hart en nieren en hou je van afwisseling? Aarzel dan niet om ons spontaan te contacteren via talent@absolem.be, we kijken er naar uit om te ontdekken of we voor elkaar iets kunnen betekenen.

 

Een gedreven Mechanical Designer

The job

Doen wat je graag doet. Dat maakt gelukkig.

Ben jij iemand die houdt van variatie en uitdagingen? Bij Absolem zal je ingezet worden op diverse projecten waar je verantwoordelijk bent voor het ontwerp van innovatieve en hoogtechnologische producten en machines. Naargelang de grootte en complexiteit van het project, krijg je de uitdaging om de volledige ontwikkeling van concept tot oplevering van de machine geheel zelfstandig uit te werken. Hierbij hoort niet alleen het design, maar ook het detailleren en up-to-date houden van de technische documentatie van je projecten. Daarnaast ben jij de contactpersoon voor zowel klanten als leveranciers voor de toegewezen projecten bij onze klant. De rapportage gebeurt rechtstreeks aan de Projectmanager en/of Projectleider.

Waarom jij?

Mensen maken het verschil. Dat is een feit.

Om de verdere groei van ons engineeringteam te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een ervaren, gepassioneerde Mechanical Designer. Kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid zijn de kernwaarden die je elke dag met onze klanten wil delen.

Is dit jouw profiel?

De grootste kennis is zelfkennis.

 • Masterdiploma Elektromechanica of gelijkwaardig door ervaring.
 • Een aangeboren nieuwsgierigheid voor machinbouw/ontwerp.
 • Minstens 5 jaar relevante werkervaring als ontwerper in machinebouw/productontwikkeling.
 • Goede kennis en ervaring van één/meerdere CAD-pakketten: Creo, NX, SolidWorks, Inventor,…
 • Vertrouwd met de geldende normen en machinerichtlijn (CE).
 • Zelfstandig en zin voor verantwoordelijkheid
 • Nauwkeurig in de uitvoering van je werkzaamheden.
 • Communicatief vlot in de omgang en enige ervaring met het aansturen van mensen.
 • Consulting skills
 • Flexibel en positief ingesteld.


Wat bieden wij jou?

Bij Absolem kan je jezelf zijn.

Groei en zelfontwikkeling

Het ingenieurschap en het ontwerpen vergt vakmanschap dat met de jaren groeit. Niet alleen dat telt! Jouw persoonlijke groei en ontwikkeling die tijdens de jaren evolueert is ook belangrijk. Daarom bieden wij je graag een creatieve en stimulerende werkomgeving met afwisselende projecten waarin je jouw expertise verder kan ontwikkelen. Wij willen ons dan ook graag persoonlijk engageren om jou hierin ondersteuning te bieden met persoonlijke begeleiding en coaching, de mogelijkheid om opleidingen te volgen en kennis uit te wisselen met collega’s met jarenlange ervaring. 

Financieel 

Daarnaast besteden we ook aandacht aan duurzaamheid, door het werk op termijn aangenaam en interessant te houden. Ook naar verloning toe.  Bij jou in de buurt werken zal ook zorgen voor een balans tussen werk en privé. Wat betekent dit concreet:

 • Volledige hospitalisatieverzekering met tandzorg en ambulante kosten.
 • Groepsverzekering volledig door Absolem gedekt.
 • Mogelijkheid tot bedrijfswagen.
 • Persoonlijk opleidingsplan zowel op technisch vlak als rond zelfontwikkeling.

Wie zijn wij?

Absolem Engineers|Engineering leeft van de passie voor techniek en innovatie, met een historiek van 45 jaar in de wereld van de engineering. Daar voegen we een frisse en duurzame visie aan toe voor de ontwikkeling van onze engineers en onze omgeving. Dit maakt van Absolem een toekomstgericht bedrijf met veel ervaring en tegelijk een organisatie met een jonge dynamische spirit, die uitgaat van de essentie voor mens en techniek.


Ben jij de juiste persoon op deze plaats?

Wacht dan niet langer. We kijken er naar uit om je te leren kennen.
Talent@absolem.be – met vermelding: Mechanical Designer
Nog vragen? Ilse staat je graag te woord.  – 015/29 42 49

 

Een gepassioneerde Junior Mechanical Designer

The job

Doen wat je graag doet. Dat maakt gelukkig.

Vanuit je passie en drive voor Mechanical Design zal je bij onze klanten meewerken aan projecten binnen machinebouw of productontwikkeling. Afhankelijk van je kennis en ervaring neem je het ontwerpen, construeren, uitwerken, detailleren en het maken van samenstellingen voor je rekening. Je bent geboeid door ontwerpen en werkt graag oplossingsgericht met oog voor detail. Heb je voor jezelf al een carrièregroei uitgestippeld als constructeur, hoofdconstructeur, systeemarchitect, …. Dan staan wij je heel graag bij in het leerproces. Iedereen volgt zijn eigen ritme. 

Waarom jij?

Mensen maken het verschil. Dat is een feit.

Om de groei van ons engineeringteam te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een gepassioneerde Junior Mechanical Designer. Kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid zijn de kernwaarden die je elke dag met onze klanten wil delen. 

Is dit jouw profiel?

De grootste kennis is zelfkennis.

 • Masterdiploma Elektromechanica. 

 • Een aangeboren nieuwsgierigheid voor machinebouw/ontwerp.   

 • Goede kennis en ervaring van één/meerdere CAD-pakketten: Creo, NX, SolidWorks, Inventor…. 

 • Vertrouwd met de geldende normen en machinerichtlijn (CE). 

 • Teamplayer. 

 • Nauwkeurig in de uitvoering van je werkzaamheden. 

 • Communicatief vlot in de omgang. 

 • Consulting skills. 

 • Flexibel en positief ingesteld. 


Wat bieden wij jou?

Bij Absolem kan je jezelf zijn.

Groei en zelfontwikkeling

Het ingenieurschap en het ontwerpen vergt vakmanschap dat met de jaren groeit. Niet alleen dat telt! Jouw persoonlijke groei en ontwikkeling die tijdens de jaren evolueert is ook belangrijk. Daarom bieden wij je graag een creatieve en stimulerende werkomgeving met afwisselende projecten waarin je jouw expertise verder kan ontwikkelen. Wij willen ons dan ook graag persoonlijk engageren om jou hierin ondersteuning te bieden met persoonlijke begeleiding en coaching, de mogelijkheid om opleidingen te volgen en kennis uit te wisselen met collega’s met jarenlange ervaring. 

Financieel 

Daarnaast besteden we ook aandacht aan duurzaamheid, door het werk op termijn aangenaam en interessant te houden. Ook naar verloning toe.  Bij jou in de buurt werken zal ook zorgen voor een balans tussen werk en privé. Wat betekent dit concreet:

 • Volledige hospitalisatieverzekering met tandzorg en ambulante kosten.
 • Groepsverzekering volledig door Absolem gedekt.
 • Mogelijkheid tot bedrijfswagen.
 • Persoonlijk opleidingsplan zowel op technisch vlak als rond zelfontwikkeling.


Wie zijn wij?

Absolem Engineers|Engineering leeft van de passie voor techniek en innovatie, met een historiek van 45 jaar in de wereld van de engineering. Daar voegen we een frisse en duurzame visie aan toe voor de ontwikkeling van onze engineers en onze omgeving. Dit maakt van Absolem een toekomstgericht bedrijf met veel ervaring en tegelijk een organisatie met een jonge dynamische spirit, die uitgaat van de essentie voor mens en techniek.


Ben jij de juiste persoon op deze plaats?

Wacht dan niet langer. We kijken er naar uit om je te leren kennen.
Talent@absolem.be – met vermelding: Junior Mechanical Designer
Nog vragen? Ilse staat je graag te woord.  – 015/29 42 49

 

Electrical Design Engineer

The job

Doen wat je graag doet. Dat maakt gelukkig.

Ben jij iemand die houdt van variatie en uitdagingen? Bij Absolem zal je ingezet worden op diverse projecten waar je als Electrical Design Engineer een belangrijke schakel zal zijn binnen het team. Je zal dagelijks je passie en kennis voor het lezen en ontwerpen van elektrische schema’s, installaties en schakelborden kunnen inzetten. Samen met de projectleiders, klanten, partners,…overleg je over de specificaties en het ontwerp. Daarnaast zoek je de beste technische en budgettaire oplossingen voor je project uit en maak je een selectie van de instrumenten om je concept uit te werken. Het bijhouden van duidelijke documentatie is ook een belangrijke schakel in het hele proces. Last but not least… Wat geeft er meer voldoening en energie dan het tijdig afleveren van betrouwbare geteste systemen met de vooropgestelde kwaliteit!

Waarom jij?

Mensen maken het verschil. Dat is een feit.

Om de verdere groei van ons engineeringteam te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een ervaren, getalenteerde Electrical Design Engineer. Kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid zijn de kernwaarden die je elke dag met onze klanten wil delen.

Is dit jouw profiel?

De grootste kennis is zelfkennis.

 • Je denkt en werkt op Master-niveau ofwel via je opleiding ofwel via je werkervaring.
 • Je hebt kennis van elektrische netten, fieldcomponenten, schakelmaterialen, kabelberekening en normering.
 • Je kan terugvallen op enkele relevante projectervaringen als Electrical Design Engineer.
 • Goede kennis en ervaring in E-plan/Autocad.
 • Zelfstandig en zin voor verantwoordelijkheid.
 • Nauwkeurig in de uitvoering van je werkzaamheden.
 • Communicatief vlot in de omgang en graag samenwerken.
 • Consulting skills.
 • Flexibel en positief ingesteld.


Wat bieden wij jou?

Bij Absolem kan je jezelf zijn.

Groei en zelfontwikkeling

Het ingenieurschap en het ontwerpen vergt vakmanschap dat met de jaren groeit. Niet alleen dat telt! Jouw persoonlijke groei en ontwikkeling die tijdens de jaren evolueert is ook belangrijk. Daarom bieden wij je graag een creatieve en stimulerende werkomgeving met afwisselende projecten waarin je jouw expertise verder kan ontwikkelen. Wij willen ons dan ook graag persoonlijk engageren om jou hierin ondersteuning te bieden met persoonlijke begeleiding en coaching, de mogelijkheid om opleidingen te volgen op maat en kennis uit te wisselen met collega’s met jarenlange ervaring.

Financieel 

Daarnaast besteden we ook aandacht aan duurzaamheid, door het werk op termijn aangenaam en interessant te houden. Ook naar verloning toe.  Bij jou in de buurt werken zal ook zorgen voor een balans tussen werk en privé. Wat betekent dit concreet:

 • Een marktconform brutosalaris aangevuld met netto-vergoedingen.
 • Volledige hospitalisatieverzekering met tandzorg en ambulante kosten.
 • Groepsverzekering volledig door Absolem gedekt.
 • Mogelijkheid tot bedrijfswagen.
 • Persoonlijk opleidingsplan zowel op technisch vlak als rond zelfontwikkeling.


Wie zijn wij?

Absolem Engineers|Engineering leeft van de passie voor techniek en innovatie, met een historiek van 45 jaar in de wereld van de engineering. Daar voegen we een frisse en duurzame visie aan toe voor de ontwikkeling van onze engineers en onze omgeving. Dit maakt van Absolem een toekomstgericht bedrijf met veel ervaring en tegelijk een organisatie met een jonge dynamische spirit, die uitgaat van de essentie voor mens en techniek.

Ben jij de juiste persoon op deze plaats?

Wacht dan niet langer. We kijken er naar uit om je te leren kennen.
Talent@absolem.be – met vermelding: Electrical Design Engineer
Nog vragen? Ilse staat je graag te woord.  – 015/29 42 49

 

Automatisatie Ingenieur

The job

Doen wat je graag doet. Dat maakt gelukkig.

Ben jij iemand die houdt van variatie en uitdagingen? Bij Absolem zal je ingezet worden op diverse projecten waar je je talent voor automatisatie volledig kan benutten. Door het gebruik van PLC’s zal je instaan voor de automatisatie van onder andere productieprocessen en prototypemachines. Het functioneel en technisch analyseren, programmeren, inbedrijfstellen, documenteren en ondersteunen van dergelijke toepassingen geven je voldoening en energie. Daarnaast onderhoud je het nodige contact met klanten en geef je ondersteuning waar nodig. Met jouw expertise en talent iets in beweging kunnen zetten… Dat geeft je een kick!

Waarom jij?

Mensen maken het verschil. Dat is een feit.

Om de verdere groei van ons engineeringteam te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een ervaren, gedreven Automatisatie Ingenieur. Kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid zijn de kernwaarden die je elke dag met onze klanten wil delen.

Is dit jouw profiel?

De grootste kennis is zelfkennis.

 • Je denkt en werkt op Master-niveau ofwel via je opleiding ofwel via je werkervaring.
 • Je kan terugvallen op enkele relevante projectervaringen als Automatisatie Ingenieur.
 • Goede kennis van PLC programma’s (Siemens S5 of S7, Bachman, Beckhoff)
 • Je streeft steeds naar verbeteringen, hebt een passie voor automatisatie en durft problemen aan te pakken.
 • Communicatief vlot in de omgang en graag samenwerken.
 • Consulting skills.
 • Flexibel en positief ingesteld.


Wat bieden wij jou?

Bij Absolem kan je jezelf zijn.

Groei en zelfontwikkeling

Het ingenieurschap en het ontwerpen vergt vakmanschap dat met de jaren groeit. Niet alleen dat telt! Jouw persoonlijke groei en ontwikkeling die tijdens de jaren evolueert is ook belangrijk. Daarom bieden wij je graag een creatieve en stimulerende werkomgeving met afwisselende projecten waarin je jouw expertise verder kan ontwikkelen. Wij willen ons dan ook graag persoonlijk engageren om jou hierin ondersteuning te bieden met persoonlijke begeleiding en coaching, de mogelijkheid om opleidingen te volgen op maat en kennis uit te wisselen met collega’s met jarenlange ervaring.

Financieel 

Daarnaast besteden we ook aandacht aan duurzaamheid, door het werk op termijn aangenaam en interessant te houden. Ook naar verloning toe.  Bij jou in de buurt werken zal ook zorgen voor een balans tussen werk en privé. Wat betekent dit concreet:

 • Een marktconform brutosalaris aangevuld met netto-vergoedingen.
 • Volledige hospitalisatieverzekering met tandzorg en ambulante kosten.
 • Groepsverzekering volledig door Absolem gedekt.
 • Mogelijkheid tot bedrijfswagen.
 • Persoonlijk opleidingsplan zowel op technisch vlak als rond zelfontwikkeling.


Wie zijn wij?

Absolem Engineers|Engineering leeft van de passie voor techniek en innovatie, met een historiek van 45 jaar in de wereld van de engineering. Daar voegen we een frisse en duurzame visie aan toe voor de ontwikkeling van onze engineers en onze omgeving. Dit maakt van Absolem een toekomstgericht bedrijf met veel ervaring en tegelijk een organisatie met een jonge dynamische spirit, die uitgaat van de essentie voor mens en techniek.


Ben jij de juiste persoon op deze plaats?

Wacht dan niet langer. We kijken er naar uit om je te leren kennen.
Talent@absolem.be – met vermelding: Automatisatie ingenieur
Nog vragen? Ilse staat je graag te woord.  – 015/29 42 49